Kakšna je strukturna obdelava delov za globoko vlečenje?

- 2024-06-12-

Strukturna predelavagloboko vlečni delije ključnega pomena za nemoten potek njegovega proizvodnega procesa in kakovost končnega izdelka, ki se odraža predvsem v naslednjih vidikih:

1. Oblikovanje strukturne oblike: Strukturno oblikovanje delov za globoko vlečenje mora slediti načeloma preprostosti in simetrije, izogibati se ostrim spremembam videza, optimizirati možnost enkratnega vlečenja in zagotavljati stabilnost in estetiko izdelka.

2. Optimizacija radija zaokrožitve: Razumna nastavitev polmera zaokrožitve ne pomaga le pri gladkem pretoku materialov, ampak tudi zmanjša koncentracijo napetosti in izboljša življenjsko dobo izdelka.

3. Nadzor dimenzijske natančnosti: Mersko natančnost delov za globoko vlečenje je treba nadzorovati v ustreznem obsegu, da se izognemo težavam pri obdelavi in ​​težavam z natančnostjo, ki jih povzročajo preveliki ali premajhni.

4. Upravljanje tolerance debeline stene: toleranca debeline stenegloboko vlečni delise mora ujemati s postopkom risanja, da zagotovi, da trdnost in togost delov izpolnjujeta konstrukcijske zahteve, hkrati pa zmanjša materialne odpadke.

5. Prilagoditev naklona stranske stene: Če izpolnimo zahteve za sestavljanje, bo ustrezna nastavitev naklona stranske stene delov za globoko vlečenje pripomogla k nemotenemu sestavljanju in prilagajanju ter izboljšala učinkovitost proizvodnje.

6. Razdalja od roba luknje do stranske stene: Razdalja od roba luknje do stranske stene na delu za globoko vlečenje mora izpolnjevati posebne zahteve za zagotovitev stabilnosti in varnosti dela ter preprečiti varnostne nevarnosti, ki jih povzroča nerazumna struktura.

7. Polmer zaokroženja in dimenzioniranje: Za dele za globoki vlek s stopnicami mora biti dimenzioniranje natančno in jasno, z dnom kot referenco, in zagotovite, da je polmer zaokroženja med dnom in steno, prirobnico in steno ter štirje vogali pravokotnega dela izpolnjujejo konstrukcijske zahteve za zmanjšanje potrebe po naknadnih postopkih oblikovanja.

8. Jasne notranje in zunanje mere: Pri projektiranjugloboko vlečni deli, morajo biti notranje in zunanje mere izdelka jasno označene, da se prepreči zmeda in zagotovi natančnost in doslednost med proizvodnim procesom.

Ti strukturni procesni premisleki so namenjeni zagotavljanju, da je dele za globoko vleko enostavno obdelati in sestaviti med proizvodnim procesom, hkrati pa zagotoviti kakovost, zmogljivost in varnost končnega izdelka.