Kovanje kovin

Kovanje kovin je eden najpomembnejših procesov obdelave kovin v kovinski industriji. To je še posebej pomembno v železarski in jeklarski industriji in se obravnava kot izjemen vir produktivnosti. Kovanje kovin je postopek, pri katerem se kovine oblikujejo in oblikujejo s pomočjo tlačnih sil. Sile se izvajajo s kladivanjem, stiskanjem ali valjanjem.

V primerjavi z drugimi načini izdelave je znano, da kovanje kovin proizvaja nekatere najmočnejše izdelane dele, ki so na voljo. Ko se kovina segreje in stisne, se manjše razpoke zaprejo in prazni prostori, ki jih najdemo v kovini, zaprejo.

Poleg tega postopek vročega kovanja razbije vse nečistoče v kovini in prerazporedi tak material po kovinskih izdelkih. Posledica tega je močno zmanjšanje vključkov v kovanem delu. Vključki so sestavljeni materiali, vgrajeni v jeklo skozi celotno proizvodnjo, kar povzroča napetostne točke v izdelku.

Kovati je mogoče široko paleto kovin. Tipični kovinski odkovki vključujejo ogljikovo jeklo, legirano jeklo in nerjaveče jeklo. Prav tako je mogoče kovati zelo mehke kovine, kot so aluminij, medenina in baker. Postopek kovanja lahko proizvede dele z odličnimi mehanskimi lastnostmi z minimalnimi odpadki. Osnovni koncept je, da se originalna kovina plastično deformira v želeno geometrijsko obliko, kar ji daje večjo odpornost proti utrujenosti in trdnost. Postopek je ekonomsko varen z možnostjo množične proizvodnje delov in doseganja specifičnih mehanskih lastnosti v končnem izdelku.

Če vas zanima izdelava kovinskih delov ali komponent po meri in menite, da je kovanje kovin najboljša možnost za vas, ne oklevajte in nas kontaktirajte.
Ali želite kupiti prilagojeno Kovanje kovin izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih Kovanje kovin proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.