Postopek kovanja

Kovanje je proizvodni proces, ki uporablja tlačne sile za oblikovanje kovine v želene oblike in velikosti. Strokovnjaki v industriji uporabljajo številne različne postopke kovanja – odvisno od materiala in izdelka, ki se kuje – od katerih ima vsak svoje prednosti in najboljšo uporabo.

Glede na temperaturo, pri kateri se izvaja, postopek kovanja pogosto delimo na hladno, toplo ali vroče kovanje. Poleg tega obstaja več procesov kovanja z različnimi zmogljivostmi in prednostmi.

Kovanje je ime dobilo po postopku spuščanja kladiva na kovino, da se oblikuje v obliko matrice. Matrica se nanaša na površine, ki pridejo v stik s kovino. Obstajata dva postopka kovanja s kapljanjem - kovanje z odprtim in zaprtim kovanjem. Matrice so običajno ravne oblike, nekatere pa imajo izrazito oblikovane površine za specializirane operacije.

Kovanje valjev je sestavljeno iz dveh cilindričnih ali polcilindričnih vodoravnih valjev, ki deformirata okroglo ali ravno palico. To deluje tako, da zmanjša njegovo debelino in poveča dolžino. Ta ogrevana palica je vstavljena in prestavljena med dvema zvitkoma – vsak vsebuje enega ali več oblikovanih utorov – in se postopoma oblikuje, ko se valja skozi stroj. Ta postopek kovanja se nadaljuje, dokler ni dosežena želena oblika in velikost.

Postopek stiskanja uporablja počasen, stalen pritisk ali silo, namesto udarca, ki se uporablja pri kovanju s kladivom. Počasnejši hod ramov pomeni, da deformacija seže globlje, tako da je celoten volumen kovine enakomerno prizadet. Nasprotno pa je pri kovanju s kladivom deformacija pogosto le na ravni površine, medtem ko notranjost kovine ostane nekoliko nedeformirana. Z nadzorovanjem stopnje stiskanja pri kovanju stiskalnice je mogoče nadzorovati tudi notranjo napetost.

Postopek kovanja je zelo večnamenski in se lahko uporablja na majhnih delih, velikih le nekaj centimetrov, do velikih komponent, ki tehtajo do 700.000 lbs. Uporablja se za proizvodnjo kritičnih letalskih delov in transportne opreme. Kovanje se uporablja tudi za utrjevanje ročnega orodja, kot so dleta, zakovice, vijaki in sorniki.
Ali želite kupiti prilagojeno Postopek kovanja izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih Postopek kovanja proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.