Kovanje

Kovanje je proizvodni proces, ki vključuje oblikovanje kovine s kladivanjem, stiskanjem ali valjanjem. Te tlačne sile se izvajajo s kladivom ali matrico. Kovanje je pogosto razvrščeno glede na temperaturo, pri kateri se izvaja – hladno, toplo ali vroče kovanje.

Namen kovanja je izdelava kovinskih delov. V primerjavi z drugimi načini izdelave, kovanje kovin proizvaja nekatere najmočnejše izdelane dele, ki so na voljo. Ko se kovina segreva in stiska, se manjše razpoke zatesnijo in vsi prazni prostori v kovini se zaprejo.

Postopek vročega kovanja tudi razbije nečistoče v kovini in prerazporedi tak material po kovinski konstrukciji. To močno zmanjša vključke v kovanem delu. Vključki so sestavljeni materiali, implantirani v jeklo skozi celotno proizvodnjo, ki povzročajo napetosti v končnih kovanih delih.

Medtem ko je treba nečistoče obvladovati med začetnim postopkom litja, kovanje dodatno oplemeniti kovino. Drug način, kako kovanje krepi kovino, je menjavanje njene zrnate strukture, ki je tok zrn kovinskega materiala, ko se deformira. S kovanjem je mogoče ustvariti ugodno zrnato strukturo, zaradi česar je kovana kovina bolj trdna.
Ali želite kupiti prilagojeno Kovanje izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih Kovanje proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.