CNC struženje

CNC struženje je oblika CNC obdelave, ki jo strojniki uporabljajo za izdelavo zaobljenih, valjastih in stožčastih delov. Čeprav je manj vsestranski kot CNC rezkanje, je ena izmed najbolj priljubljenih storitev CNC obdelave in storitev hitre izdelave prototipov.

Stroji, ki izvajajo CNC struženje, se imenujejo CNC stružnice ali CNC stružni centri. Od CNC mlinčkov se razlikujejo po tem, da hitro vrtijo obdelovanec v vpenjalni glavi, vendar ne vrtijo rezalnega orodja. Rezalno orodje, pritrjeno na kupolo, se po računalniških navodilih premika proti vrtečemu se obdelovancu in po potrebi odstrani material.

CNC stružnica lahko reže zunanjo stran obdelovanca ali izvrta skozi notranjost, da ustvari cevaste CNC stružne dele. Revolver stroja ima lahko več rezalnih orodij, ki jih je mogoče posamično vklopiti po potrebi.

Največja prednost CNC struženja je njegova sposobnost izdelave okroglih profilov. Veliko težje je doseči popolno zaokroženost z drugimi CNC obdelovalnimi storitvami, kot sta CNC rezkanje ali CNC rezkanje.

CNC struženje je tudi zelo natančno, zaradi česar je dragocena tehnologija za vrtanje lukenj natančnih dimenzij z nastavljenimi tolerancami.
Ali želite kupiti prilagojeno CNC struženje izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih CNC struženje proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.