CNC rezkanje

CNC rezkanje ali računalniško numerično krmiljeno rezkanje je obdelovalni proces, ki uporablja računalniško krmiljenje in vrteča se večtočkovna rezalna orodja za postopno odstranjevanje materiala iz obdelovanca in izdelavo po meri oblikovanega dela ali izdelka. Ta postopek je primeren za obdelavo širokega spektra materialov, kot so kovina, plastika, steklo in les, ter za izdelavo različnih delov in izdelkov po meri.

CNC rezkanje je ena najpogostejših storitev CNC obdelave, strojniki pa jo lahko uporabljajo za izdelavo najrazličnejših CNC obdelanih delov. Prototipna podjetja pogosto uporabljajo CNC rezkanje za izdelavo enkratnih funkcionalnih prototipov.

CNC rezkanje uporablja računalniška navodila za premikanje hitro vrtečega se rezalnega orodja vzdolž treh ali več osi. Ko vrtljivo rezalno orodje pride v stik z obdelovancem, nadzorovano odstrani material. Rezalno orodje naredi zaporedje prehodov proti površini obdelovanca, dokler obdelovanec ne postane podoben želenemu delu.

Večina CNC rezkanja drži obdelovanec v mirovanju, tako da ga drži na postelji stroja s primežem. Vendar pa lahko večosno CNC rezkanje zaziba ali zavrti obdelovanec, da ustvari večje število rezalnih kotov. To omogoča strojniku, da ustvari bolj zapletene dele, ne da bi mu bilo treba ročno preusmeriti obdelovanec.

Ponudniki storitev hitre izdelave prototipov uporabljajo CNC rezkanje, ker je postopek od konca do konca na enem mestu s kratkimi časi izdelave.
Ali želite kupiti prilagojeno CNC rezkanje izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih CNC rezkanje proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.