CNC obdelava

CNC obdelava ali CNC proizvodnja je proizvodni proces, v katerem vnaprej programirana računalniška programska oprema narekuje premikanje tovarniških orodij in strojev. Postopek se lahko uporablja za nadzor različnih kompleksnih strojev, od brusilnikov in stružnic do mlinov in CNC usmerjevalnikov. S CNC obdelavo je mogoče tridimenzionalne naloge rezanja opraviti v enem samem nizu pozivov.

CNC obdelava omogoča izdelavo delov in komponent, ki jih je običajno nemogoče izdelati ročno. En sam niz pozivov, ki se vnesejo v računalnik, lahko ustvari zapletene 3D izdelke. CNC stroj odstrani material iz osnovnega kosa z vrtanjem, rezkanjem, struženjem ali drugimi vrstami operacij za ustvarjanje oblik, kotov in končnega izdelka.

Definicija CNC obdelave je, da gre za odštevalni proizvodni proces, ki običajno uporablja računalniško krmiljenje in strojna orodja za odstranjevanje plasti materiala iz osnovnega kosa - znanega kot surovec ali obdelovanec - in proizvaja del po meri. Ta postopek je primeren za široko paleto materialov, vključno s kovinami, plastiko, lesom, steklom, peno in kompoziti, in najde uporabo v različnih panogah, kot so velika CNC obdelava, obdelava delov in prototipov za telekomunikacije ter CNC. obdelava letalskih delov, ki zahtevajo strožje tolerance kot druge industrije. Upoštevajte, da obstaja razlika med definicijo CNC obdelave in definicijo CNC stroja - ena je proces, druga pa stroj. CNC stroj (včasih napačno imenovan stroj C in C) je programirljiv stroj, ki je sposoben samostojno izvajati operacije CNC obdelave.

Če vas zanima uporaba CNC obdelave za izdelavo različnih izdelkov, izvedite več o delovanju CNC obdelave in CNC programiranja, nam pošljite svojo zahtevo za ponudbo.
Ali želite kupiti prilagojeno CNC obdelava izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih CNC obdelava proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.