CNC

Računalniško numerično krmiljenje (CNC) je metoda za avtomatizacijo krmiljenja obdelovalnih strojev z uporabo programske opreme, vgrajene v mikroračunalnik, pritrjen na orodje. Običajno se uporablja v proizvodnji za obdelavo kovinskih in plastičnih delov.

Pri CNC-ju vsak predmet, ki ga je treba izdelati, dobi računalniški program po meri, običajno napisan v mednarodnem standardnem jeziku, imenovanem G-koda, shranjen v strojni krmilni enoti (MCU), mikroračunalniku, ki je pritrjen na stroj, in ga izvaja. Program vsebuje navodila in parametre, ki jih bo stroj upošteval, kot so pomik materialov ter pozicioniranje in hitrost komponent orodja.

Mlini, stružnice, usmerjevalniki, brusilniki in laserji so običajna obdelovalna orodja, katerih operacije je mogoče avtomatizirati s CNC. Uporablja se lahko tudi za krmiljenje nestrojnih orodij, kot so varjenje, elektronska montaža in stroji za navijanje filamentov.

Na začetku postopka inženirji ustvarijo risbo za računalniško podprto načrtovanje (CAD) dela, ki ga je treba izdelati, nato pa risbo prevedejo v G-kodo. Program se naloži v MCU in človeški operater izvede preskusno vožnjo brez surovine na mestu, da zagotovi pravilno pozicioniranje in delovanje. Ta korak je pomemben, ker lahko napačna hitrost ali pozicioniranje poškoduje tako stroj kot del.

Za CNC velja, da zagotavlja večjo natančnost, kompleksnost in ponovljivost, kot je to mogoče pri ročni obdelavi. Druge prednosti vključujejo večjo natančnost, hitrost in fleksibilnost ter zmogljivosti, kot je konturna obdelava, ki omogoča rezkanje konturiranih oblik, vključno s tistimi, ki so izdelane v 3D-zasnovah.

Po drugi strani je CNC lahko dražji, zahteva več vzdrževanja kot druge proizvodne metode in prisili podjetja, da najamejo usposobljenega CNC programerja.

Nekateri CNC sistemi so integrirani s CAD in programsko opremo za računalniško podprto proizvodnjo (CAM), ki lahko pospeši proces programiranja MCU. Integracija s programsko opremo ERP in povezanimi aplikacijami, kot je programska oprema za upravljanje sredstev podjetja, lahko olajša procese operativnega obveščanja in pomaga izboljšati zmogljivost in vzdrževanje obrata.
Ali želite kupiti prilagojeno CNC izdelano na Kitajskem? Youlin je zagotovo vaša dobra izbira. Znani smo kot eden od znanih CNC proizvajalcev in dobaviteljev na Kitajskem. Sprejmite predvsem posel OEM in ODM, ker ponujamo svetovalno skupino, delavce z bogatimi izkušnjami, upravljanje dobavne verige, različne rešitve in izvoz.